Tillbaka till alla evenemang

Styckning av Klövvilt - Bogesund

  • Jägareförbundet Stockholms Län Maskingatan 3 195 60 Arlandastad Sweden (se karta)

Kursen lär dig vad du behöver veta för att ta hand om köttet från ditt eget klövvilt - från skottet, till färdig vakuumförpackning i frysen.

Dessutom innehåller kursen tips rörande matlagning, eftersom tankarna kring hur viltet ska serveras styr hanteringen redan i slakteriet. Under kursen lär du dig hur viltet pälsas av, besiktas, grovstyckas och finstyckas. Detta görs praktiskt i vårat slakteri av kursdeltagarna. Dessutom så berörs grunderna i god livsmedelshygien samt regler på området. I slutet av kursen finns möjlighet att köpa det finstyckade köttet och ta med hem.

Föregående
Föregående
15 april

Viltundersökare - Bogesund

Nästa
Nästa
21 april

Viltspår fortsättnings kurs - Gålö