Tillbaka till alla evenemang

Jakterbjudande för nyexaminerade jägare och ungdomar under 25 år


  • Jägareförbundet Stockholms Län Maskingatan 3 195 60 Arlandastad Sweden (se karta)

Jakterbjudande för nyexaminerade jägare och ungdomar under 25 år

För ett år sedan satte vi på Bogesunds Jaktgård (SJF) ihop en whatsapp-grupp med nya och unga jägare som har fått delta på guidad vildsvinsjakt på Bogesund. Syftet var framförallt att erbjuda en möjlighet att utvecklas som jägare i en lugn och trygg miljö och samtidigt bidra till att skydda lantbrukens grödor.

Eftersom upplägget var uppskattat kommer vi nu sätta ihop en ny grupp bestående av ca 20 personer som får chans att delta det kommande året.

Jakten är reserverad för dig som tagit jägarexamen inom de senaste 12 månaderna eller är mellan 15-25 år. Medlemskap i SJF och statligt jaktkort är ett krav.

Jakten sker i huvudsak i form av smygjakt med guide (1-2 skyttar/tillfälle) där vi tillsammans diskuterar situationer som uppstår/kan uppstå. Du får chans att lära dig mer om vildsvinet som art och om jakt och viltförvaltning i största allmänhet.

Vi har valt att köra ett upplägg där tillfällena är gratis men där kilopriset för eventuellt skjutet vildsvin är lite högre (70kr/kg passvikt). Detta för att minska pressen att skjuta och på så vis stärka både skyttens självförtroende och höja medvetandet kring jaktetik.

Observera att alla jakttillfällen planeras med kort varsel och styrs helt av vilttillgång och skadeproblematik.

Fyll i svarsformuläret om du är intresserad av att delta så hör vi av oss- begränsat antal platser!

Svarsformulär

Föregående
Föregående
1 juli

Släpp av jakter under augusti

Nästa
Nästa
8 mars

Jägarexamen på Bogesunds Jaktgård